tirsdag 6. oktober 2009

Jobbleting og strandliv

I dag føler jeg vi har gjort litt nytte for oss. Vi stod opp relativt tidlig, dro på supermarked og kjøpte frokost og middag + frukt, dro tilbake til hostellet og spiste frokosten, før vi la ut på jobbleting. Nå var jo hovedplanen å plukke blåbær! Så vi dro til det hostellet som drev med ansettelser og spurte de. De sa at det var fullt akkurat nå, og ingen ledige plukkejobber. Vi fikk beskjed om å ringe tilbake til de om noen uker og sette oss på en liste så vi kan få jobb, så det har vi tenkt å gjøre! Etter denne beskjeden snudde vi for å gå tilbake til hostellet. På veien gikk vi forbi endel restauranter, så vi gikk like så godt inn på en og spurte om de ansatte folk. Ingen lykke der, så vi spurte hos en veterinær faktisk! Der sa de at de trengte ikke folk akkurat nå fordi det var ikke så travelt, men vi skulle komme tilbake med CV så skulle de ringe oss hvis det ble aktuelt.

Det som er greia, er at vi stresser egentlig ikke. Før vi dro sa Kilroy at vi måtte regne med å bruke 400 kr per dag for å bo og spise, minimum. Dette har vi funnet ut at vi fint klarer å unngå, vi kan fint leve på kanskje 200 per dag! Pengene går ikke fort hvis du er flink.. Vi har brukt mye mindre penger enn vi trodde vi kom til å gjøre, så det er ikke krise om vi ikke får jobb enda. Vi prøver selvsagt, men som sagt ingen krise foreløpig. Så nå lyder planen slik: Vi blir her i tre netter til før vi reiser opp til Byron Bay og finner guttene våre igjen. Vi ringer blåbærplukkerfolka når det har gått noen uker, reiser eventuelt ned igjen for å plukke bær en måneds tid. Vi skal på cowboyskolen 18.januar, og vi har veldig lyst til å få jobb enten på cowboyskolen eller eventuelt et lignende sted med dyr og og farmliv, så vi har tenkt å være skikkelig sprudlende og overbevise cowboysa om at vi er perfekte til å jobbe der. Sounds good?

Etter denne intense jobbletinga dro vi til stranda for å slappe av litt og bli litt brune. Brunfargen har nemlig latt vente på seg grunnet dårlig vær. Vi skulle egentlig møtte guttene fra rommet våres på stranda, men vi orka ikke lete etter de når vi så hvor stor og hvor mange strender det var, så vi fant vår egen lille sanddyne og slang oss ned. Var litt blåsete, men vi tvang oss selv til å ligge der noen timer. Tror ikke jeg har fått farge. Ikke litt engang, og jeg brukte ikke engang solkrem! Da er det dårlig stelt.. Men stranda var fin da!

I kveld skal det komme en fyr til hostellet for å gi gratis Dideridoo lessons. Det er det lange horn-aktige instrumentet som aboriginerne spiller her nede. Tror vi skal nede å sjekke ut hva det går i, kan jo bli gøy det!

I dag sjekka forresten han gærne australiern ut, og inn kom en ny australier uten tenner og en hyggelig fyr fra Holland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar