fredag 25. desember 2009

Christmas Eve down under

Da var julaften overstått. Det føltes egentlig ikke som julaften, mest fordi vi ikke hadde stemningen, og ingen av gamle tradisjoner ble gjennomført. Da blir det liksom ikke det samme! Vi hadde ingen jule-tv, ingen julestrømpe med godis å våkne til, ingen juletre med gaver under, ingen ribbe-lukt i huset og ingen familie rundt oss. Likevel hadde vi en fin og minnerik dag! Vi feiret kvelden hos en svensk jente som heter Jenny som bor i et hus nede i gata. Der feiret vi sammen med Jenny (såklart), Megan fra Canada, Ruben fra Danmark, Stefan og Christian fra Tyskland, Richard fra Canada, Riley fra Taiwan, og oss da såklart. Alle skulle lage litt mat hver, så det ble hvertfall NOK mat, vi klarte ikke spise halvparten. Merkelig nok ble all desserten borte iløpet av kvelden. Guttene gjennomførte også en barndomsdrøm, nemlig å spise en hel kake fra midten og utover, så de kasta seg over kakene med hver sin skje.
Julaften 09
Uansett, til middag fikk vi servert/laget vi hvitløkspoteter, gratinerte grønnsaker, potetsalat, tysk salat med noe kjøtt i, svenske kjøttboller, kengurubiff og noe asiatisk med ris. Så til jul i år spiste vi rett og slett kenguru, festlig nok. Det var egentlig ganske godt!

Etter middagen var alle stappmette, så vi lå strødd over stuegulvet og slappet av og gav magen en pause før festen kunne begynne. Deretter bestod festen av å leke en drikkelek som egentlig var ganske underholdende, som jeg bare har lekt en gang tidligere. Både jeg og Johanne prata med family’n på skype på kvelden, og guttene ble oppringt av familiene sine. Tror det var en spesiell opplevelse for oss alle, ingen av oss har noengang vært hjemmefra i jula før. Vi har jo hatt det bra, men en ting er hvertfall sikkert; julen 2010 tilbringes for min del i stua i Fredrikstad.
Håper alle hadde en kjempefin julaften.
Ha en fortsatt god jul, nyt juletiden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar